Copyright

A Weboldalra történő belépéssel elfogadja az alábbi feltételeket, abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója, vagy előfizetője a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

 • A Kiadó pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért felelősséget nem vállal. A közölt tartalmak forrása az internet, könyvtári anyagok, saját gyűjtések, melyek eredetét igyekszünk minden esetben pontosan megjelölni.
 • A Kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a Portál egészének vagy részének (szöveg, grafika, védjegy, fotó, audio- vagy videó hanganyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) értékesítése.
 • A Portálon megjelenített bármely tartalom részletét idézni díjmentesen lehet, de csak a Portálra való hivatkozással, az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben, úgy, hogy az átvevő nem módosíthatja az eredeti információt és köteles a Portálra, mint forrásra – és amennyiben megjelölésre került, a szerzőre – utaló egyértelmű hivatkozást minden későbbi hivatkozásnál is feltüntetni.
 • A Portál által átvett tartalmak további közlésére az eredeti, forrásban megjelölt közlő szerzői jogi kitételei érvényesek.

A Portál domain neve szerzői jogi védelemben, védjegyoltalomban részesül, felhasználása – hivatkozás kivételével – kizárólag a Kiadó előzetes, kifejezett írásbeli hozzájárulásával lehetséges.

Forrásaink:

 1. Wikipedia: http://hu.wikipedia.org
 2. Országos Széchenyi Könyvtár
 3. ELTE Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék (http://lazarus.elte.hu)
 4. Magyar Katolikus Lexikon (http://lexikon.katolikus.hu/)
 5. Magyar Néprajzi Lexikon
 6. Kiskunság és Felső-Bácska útikönyv
 7. Egyéb: az írásoknál megjelölt egyedi szerzők, társaságok